De veilige relatie tussen man en vrouw

(330 woorden)

Antoni Bassas, Ara

Je hebt aftstotende meningen van politici en daarna heb je die van Francisco Serrano. Hij is de voorzitter van (ultra rechts) Vox in het parlement van Andalusië (en tevens rechter, vert.), dezelfde die afgelopen Februari zijn werk daar begon met het opvragen van namen van ambtenaren die huiselijk geweld goedkeuren. Na de veroordeling van het Spaans Hooggerechtshof die de groepsverkrachters ‘Manada’ (Wolvenroedel) veroordeelde tot 15 jaar gevangenisstraf, vind hij dat: ‘De meest veilige relatie tussen man en vrouw zal die van de prostitutie zijn’ want ‘vanaf nu is het verschil tussen gratis sex en betaalde sex dat met het eerste de prijs veel hoger kan uitvallen’. De zin is zó beledigend dat zij zichzelf veroordeelt. Zie hier overduidelijk de component van mannelijke overheersing bij extreem rechts. De zin kan slechts dienen voor ouders en opvoeders in de vorm van een vraag: ‘Wat is de meest veilige seksuele relatie tussen man en vrouw?’ Nogmaals van harte gefeliciteerd Partido Popular en Ciutadans om oude gewoontes weer op te rakelen.

Vox, Ciutadans en de Manada
Sebastià Alzamora

(Laatste alinea)
Omdat datgene wat persoonlijk ook politiek is (Vox verdedigt de bovengenoemde uitspraak van Francisco Serrano als zijn persoonlijke opinie, vert.), is het niet overdreven om te zeggen dat de Manada, naast dat zij een groep criminelen zijn, tevens een product zijn van een bepaalde politiek. Meer concreet, eentje die zich in de Spaanse vlag wikkelt en een regering heeft met ministers die ‘El novio de la muerta’ (‘De bruid van de dode’, lied van het Spaanse legioen) zingen met de Paas processies (Partido Popular), of politieke partijen die er prat op gaan dat zij gewapend zijn (Vox) of die beweren dat ze tegen het nationalisme strijden terwijl ze roepen dat ze alleen maar Spanjaarden zien onder een scenario gedecoreerd met een enorme Spaanse vlag (Ciutadans). Het is niet overdreven om te zeggen, zoals de feministen de laatste jaren beweren, dat de Manada niet vijf zijn, maar het is het systeem. Dit systeem.

Please follow and like us:
error