Een weekje Spanje nieuws: Zondag 6 Mei

llac-grocVoorwoord

Om een indruk te geven van de veelheid en intensiviteit van de gebeurtenissen, heb ik gedurende een week iedere dag een stukje geschreven over de dingen die in Cataloniƫ en Spanje gebeuren met betrekking tot het Catalaanse politieke conflict. Het is natuurlijk verre van compleet, maar ik hoop hiermee dat de meest relevante gebeurtenissen vermeld worden.

Vandaag spelen de eeuwige rivalen FC Barcelona en Real Madrid tegen elkaar voor het toernooi van de nationale Liga. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft FC Barca de Liga echter reeds gewonnen. Er staat dus niets op het spel, de beker is reeds aan FC Barca gegeven en zij heeft dit vorige week met een ereronde door de stad uitgebreid gevierd. De gewoonte in zo’n geval is dat de tegenspeler aan het eind van de wedstrijd een eregang voor de winnaar van het seizoens-toernooi maakt. Real Madrid had van tevoren reeds aangegeven dat ze dit niet zou doen uit onvrede met de politieke mening van de club. En dus verlieten de spelers het veld zonder de verdiende eerbetoon aan Barca te geven. Een bijzonder onsportief gebaar, tot nog toe nooit vertoond en met totale minachting van de winnende club van dit toernooi. De koninklijke voetbalclub geeft met haar grote invloed hiermee een bijzonder slecht voorbeeld aan de (sport)wereld in het algemeen en de jonge voetbalspelers in het bijzonder.

Please follow and like us:

Published by

gb_vdg

As engineer in physics I am mainly interested in technology and science. But also in (analog) photography and related arts. I practice some sport, like biking. I also collaborate to improve the real life boundary conditions of my second country.