Een weekje Spanje nieuws: Zaterdag 12 Mei

llac-grocVandaag wordt de plenaire vergadering van het Catalaanse Parlement gehouden waarin presidentskandidaat Quim Torre zijn regeervoorstel presenteert. Komende Dinsdag zal er over gestemd worden. Veel hangt af van de kleine partij La CUP met vier zetels. Morgen zullen zij een ledenvergadering houden over hoe zij zullen stemmen. De leden van Democrates hebben ingestemd met de verkiezing van Torra.

Direct na de toespraak van Torra vermeld de Spaanse regering, geheel ongebruikelijk, dat zijn regeerplannen ‘niet van deze tijd zijn’ en ‘niet is wat de overgrote meerderheid van de gematigde Catalanen willen’. Een uur na de toespraak noemt Rajoy de regeerplannen sektarisch’, ‘scheidend’ en ‘buitensluitend’. Het geeft al aan dat de Spaanse regering de Catalaanse autonomie niet zal teruggeven aan de legitieme regering.

Please follow and like us:

Published by

gb_vdg

As engineer in physics I am mainly interested in technology and science. But also in (analog) photography and related arts. I practice some sport, like biking. I also collaborate to improve the real life boundary conditions of my second country.