Ambtenarenverschrikkers

Deze week is de Guardia Civil begonnen met het ondervragen van topambtenaren van de Catalaanse overheid over hoe de Catalaanse regering aan de lijst van kiesgerechtigde Catalanen die in het buitenland wonen, denkt te komen. De officiële lijst is in bezit van de Spaanse staat en deze verleend, natuurlijk, niet haar medewerking. De lijst met deze kiesgerechtigden, zo’n 200.000, moeten dus op andere wijze worden verkregen. Dit is één van de logistieke problemen die de
Catalaanse regering heeft. Officieel zijn de ondervragingen, zonder gerechtelijk bevel, om te onderzoeken of persoonlijke informatie niet op illegale wijze door de Generalitat (Catalaanse regering) wordt verkregen. Van Catalaanse zijde worden de ondervragingen gezien als bangmakerij van het ambtenarenapparaat om het referendum te frustreren. De Catalaanse president, Puigdemont, noemde deze actie in het plenaire debat van het parlement daarom ook ‘ambtenarenverschrikkers’.

Please follow and like us:
error